Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجموعه رادیویی "وزیرکشی" به کارگردانی میرطاهر مظلومی از فردا پخش می‌شود و دوره آموزشی فیلمنامه‌نویسی سیمافیلم با حضور بهروز افخمی برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در بسته خبری امروز رادیو و تلویزیون خبرهایی همچون دوره آموزشی فیلمنامه‌نویسی سیمافیلم با حضور بهروز افخمی و جلیل سامان، حضور بازیگران سریال "هم‌سایه" شبکه سه در مراسم جشن پایان دوره هنرجویان افغانستانی، پخش 24 ساعته پیاده‌روی اربعین در رادیو اربعین، سریالِ رادیویی "وزیرکشی" به کارگردانی میرطاهر مظلومی به همراه جزئیات در ادامه آمده است:

برگزاری دوره آموزشی یک‌روزه «صاحب قلم» با حضور بهروز افخمی و جلیل سامان

برگزیدگان مرحله اول رویداد فیلمنامه‌نویسی «صاحب قلم»، در دوره آموزشی یک‌روزه این رویداد در مرکز نوآوری رسانا شرکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش ابتدایی این دوره آموزشی، سعید معدنکن مدیر اداره کل فیلمنامه مرکز سیمافیلم به تبیین رویداد «صاحب قلم» و اهداف شکل گیری آن پرداخت.

در بخش بعدی نیز، کارگاه آموزشی نگارش طرح‌های نمایشی برای سازمان صدا و سیما توسط علیرضا اسحاقی برای شرکت‌کنندگان برگزار شد. کارگاه انتقال تجربه و آموزش «شخصیت پردازی» در آثار نمایشی، توسط جلیل سامان، نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون برگزار و شرکت کننده‌ها نیز در طول برگزاری این کارگاه با این فیلمساز به گفت‌و‌گو پرداختند.

در بخش بعدی این دوره یک‌روزه، برنامه جنبی توسط شرکت‌کننده‌ها با محوریت معرفی ایده‌ها و طرح‌ها برگزار شد. در این برنامه، شرکت کننده‌هایی که آثارشان در مرحله مقدماتی پذیرفته شده بود، در مدت زمان کوتاهی به معرفی ایده‌های خود پرداختند.

«بهروز افخمی» نویسنده و کارگردان باسابقه سینما و تلویزیون نیز در بخش بعدی این برنامه، کارگاه شخصیت پردازی «پهلوان» در سینما و تلویزیون را برگزار کرد. بهروز افخمی با مرور قهرمان‌های ادبیات کلاسیک و سینمای ایران، ویژگی‌های اصلی و ابعاد مختلف شخصیت پردازی برای ساخت یک «پهلوان» در اثر نمایشی را بررسی کرد.

در بخش پایانی این برنامه نیز، «محمدصادق باطنی» در فضایی تعاملی و دوطرفه، کارگاهی با محوریت «رویای ایرانی» در سینما و تلویزیون برای شرکت کنندگان برگزار کرد

شرکت‌کنندگان در این رویداد، پس از پشت سر گذاشتن این دوره آموزشی، مدت زمان 20 روز فرصت دارند تا ایده‌ها و طرح‌های برگزیده خود در مرحله مقدماتی را بازنویسی و به دبیرخانه ارسال کنند.

در مرحله پایانی رویداد «صاحب قلم»، سه طرح برگزیده انتخاب و آثار منتخب توسط مرکز سیمافیلم برای نگارش حمایت خواهد شد. همچنین افراد مستعدی که در مراحل مختلف رویداد شناسایی می‌شوند، عضو باشگاه رشد اداره کل فیلمنامه‌نویسی سیمافیلم خواهند شد.

رویداد فیلمنامه‌نویسی «صاحب قلم» با همکاری اداره کل فیلمنامه نویسی مرکز سیمافیلم، مرکز شهید آوینی، بسیج سازمان صدا و سیما و همچنین مرکز نوآوری رسانا برگزار می‌شود.

اولین دوره این رویداد با موضوع «رویای ایرانی» و در محورهای «رویای ایرانی و انقلاب اسلامی»، «رویای ایرانی و خانواده»، «رویای ایرانی و کودک و نوجوان»، «رویای ایرانی و پیشرفت اقتصادی»، «رویای ایرانی و عدالت اجتماعی»، «رویای ایرانی و پیشرفت علمی»، «رویای ایرانی و قهرمانان آینده» برگزار می‌شود.

حضور بازیگران سریال هم‌سایه در مراسم جشن پایان دوره هنرجویان افغانستانی

امیراحمد قزوینی و آزاده سیفی بازیگران اصلی سریال هم‌سایه روز گذشته در مراسم پایان دوره هنرجویان افغانستانی شرکت کردند و مدارک دانشجویانی را که توانسته بودند دوره‌های مختلف هنری را به خوبی پشت سر بگذارند به آنها اهدا کردند.

امیراحمد قزوینی در این مراسم با اشاره به اینکه بازیگری هر روز نیاز به تلاش دارد گفت: قطعاً در زندگی ما موانع زیادی وجود دارد اما همه باید سعی کنیم از این موانع بگذریم و به آن هدفی که دوست داریم برسیم و هر صبحی که به امید بازیگری بلند می‌شویم باید تلاش کنیم.

وی ادامه داد :  من در این 14 سالی که در عرصه هنرهای نمایشی حضور دارم آموخته‌ام که باید در مسیر بازیگر شدن صبر پیشه کرد و این مسیر برای کسی که می‌خواهد بازیگر باشد و بازیگر بماند باید تا آخر عمر ادامه پیدا کند.

آزاده سیفی  بازیگر دیگر سریال هم سایه نیز گفت: همه ما باید برای رسیدن به هر نقطه‌ای در هنر و بازیگری تلاش کنیم و در این راه مهم این است که نقاط ضعف ‌مان را به نقاط قوت تبدیل کنیم و در این راه باید تلاش بسیاری بکنیم و حتی بجنگیم.

سیفی افزود:  باید با نابرابری هایی که وجود دارد مبارزه کنیم و آنها را تبدیل به اهرمی کنیم که ما را قوی‌تر کند و قطعا روزی که این گونه به موفقیت برسیم قدر آن را بیشتر خواهید دانست زیرا مسیر سختی را برای رسیدن به موفقیت طی کرده‌اید و رسیدن به موفقیت در هر زمینه‌ای قطعا بسیار سخت است.

در این مراسم 15 نفر از دانشجویان افغانستانی که در زمینه‌های مختلف هنری همچون فن بیان، بازیگری، گویندگی و رشته‌های دیگر در کانون فرهنگی هنری غیرانتفاعی مام میهن دوره می‌دیدند مدارک پایان دوره خود را دریافت کردند.

سریال "هم‌سایه" به به کارگردانی محمدحسین غضنفری و تهیه‌کنندگی علی پور کیانی هر شب ساعت 20:45 از شبکه سه سیما پخش می‌شود.

پیاده‌روی اربعین 24 ساعته پخش می‌شود

پیاده‌روی اربعین به صورت 24 ساعته از طریق 20 پلتفرم مجازی ایران و سایت های پربیننده پخش می‌شود.

همزمان با ایام اربعین حسینی و برپایی راهپیمایی عظیم پیاده‌روی نجف تا کربلا، برای اولین بار در کشور، پیاده روی اربعین به صورت 24 ساعته از طریق 20 پلتفرم مجازی ایران و سایت های پربیننده کشور پخش می شود.

مجتبی جوانبخت ـ مسئول کمیته رسانه و فضای مجازی ستاد فرهنگی اربعین ـ گفت: امسال به دلیل محدودیت‌هایی که بخاطر کرونا در سفر برای پیاده روی اربعین وجود دارد، تصمیم گرفتیم در یک رویداد رسانه‌ای شکوه و عظمت پیاده روی اربعین و پیام این حماسه عظیم را توسط پلتفرم های مجازی ایران به همه جاماندگان و عاشقان اباعبدالله نشان دهیم. به همین دلیل طی فراخوانی از همه رسانه‌های مجازی کشور دعوت کردیم که در این اقدام رسانه ای همکاری کنند و با مخاطبینی که دارند، برنامه‌های پیاده روی اربعین را تحت پوشش قرار دهند.

جوانبخت درباره این اقدام رسانه‌ای گفت: کمیته رسانه و فضای مجازی ستاد فرهنگی اربعین برای مخابره پیاده روی بزرگ اربعین همراه با یک تیم رسانه‌ای حرفه‌ای قرار است از (29 شهریور ماه) در ویژه برنامه ای به نام «رهرو» به صورت 24 ساعته، رویدادهای مسیر پیاده روی و حال و هوای زوار الحسین(ع) را از طریق 20 پلتفرم مجازی کشور، برای عاشقان و جاماندگان این سفر زیارتی، پخش کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سیگنال پخش زنده پیاده‌روی از طریق ویژه برنامه «رهرو» در اختیار پلتفرم‌های مجازی ایران قرار گرفته است، گفت: کاری که شروع کردیم بزرگترین اقدام رسانه‌ای در سال‌های گذشته نسبت به رسانه‌ای کردن 24 ساعته پیاده روی اربعین است و تا کنون چنین اتفاقی نه در رسانه‌های عراقی و دیگر کشورها و نه در سطح صدا و سیمای ایران، نیفتاده است. برای تحقق این اقدام رسانه‌ای، استودیوی اصلی خود را در عمود 1120 برپا کردیم و نودال پخش این برنامه‌ها نیز در تهران است. لذا به لحاظ فنی و زیرساختی در سطح بالایی این اقدام عملیاتی شده است.

مسئول کمیته رسانه و فضای مجازی ستاد فرهنگی اربعین برگزاری پویش بزرگ فرهنگی «رهرو» را یکی دیگر از اقدامات ایام اربعین عنوان کرد و گفت: پویش ویژه ای نیز در برنامه «رهرو» قرار است به صورت گسترده به همت آی گپ اجرا شود. از جمله بخش های این پویش مسابقات کتابخوانی، طراحی استیکر، ارسال کلیپ، پادکست، مداحی، عکس و فیلم و پیاده روی نیابتی است که عموم مردم می‌توانند در آن شرکت کنند.

وی در پایان گفت: هم اکنون سیگنال پخش ویژه برنامه «رهرو» در اختیار پلتفرم و سایتهای مشارکت‌کننده‌ای چون: هیات آنلاین، عقیق، تیوا محفل، آی گپ، آپارات، سروش پلاس، گپ، رادیو زیارت، رادیو اربعین، لنز، رواق، تکیه، خانه هنر (پلان 3)، صراط، روبیکا، خبرگزاری دانشجو، تیوی پلاس و ... قرار دارد و علاقه مندان می توانند از طریق صفحات این پلتفرم ها، پخش 24 ساعته پیاده روی اربعین را در برنامه «رهرو» ببینند.

پخش «وزیرکشی» به کارگردانی میرطاهرمظلومی

«وزیر کشی» بر اساس داستان حسنک وزیر از کتاب تاریخ بیهقی توسط محمدامین رهبر به صورت نمایش رادیویی نوشته شده است.

در خلاصه داستان این مجموعه رادیویی آمده است: حسنک وزیربعد از زیارت حج در راه بازگشت به سمت بغداد نرفته و دعوت فاطمیان را نمی‌پذیرد، از این روز سلطان وی را قرمطی خوانده و از سلطان محمود می‌خواهد حسنک را به وی تسلیم کند اما سلطان محمود امتناع کرده و حسنک را به بغداد نمی‌فرستد.

مجموعه رادیویی «وزیرکشی» به نویسندگی محمدامین رهبر و کارگردانی میرطاهر مظلومی و با هنرمندی علی میلانی، محمدآقامحمدی، محمد شریفی‌مقدم، عباس توفیقی، احمد هاشمی، محمد رضاعلی، محمد پورحسن، ایوب آقاخانی، سعید سلطانی، کرامت رودساز، میرطاهر مظلومی، پریسا مقتدی و مهدی نمینی‌مقدم از روز یکشنبه بیست و هشتم شهریورماه ساعت 1:30 دقیقه از رادیو نمایش پخش می‌شود و ساعت 22 همان روز از این شبکه رادیویی تکرار می‌شود.

آخرین اخبار از سریال "از سرنوشت4" / کارگردان پس از شکست کرونا بازگشتچرا سریال جدید شبکه یک به‌سرعت در سایه جنجال جای گرفت؟«باشه آهنگر» سریال تاریخی می‌سازدگفت‌وگو با رضا فیاضی به بهانه بازپخش سریال "روزگار قریب" / جای مفاخر در سریال‌های تلویزیون خالی است/ مطالعه را به تماشای تلویزیون ترجیح می‌دهم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه سه سیمافیلم سریال رسانه ملی شبکه سه سیمافیلم سریال رسانه ملی کارگردانی میرطاهر سینما و تلویزیون پیاده روی اربعین میرطاهر مظلومی فیلمنامه نویسی رویای ایرانی اقدام رسانه ای دوره آموزشی مجازی ایران بهروز افخمی پایان دوره پخش می شود صاحب قلم 24 ساعته هم سایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۴۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم،‌ نشست نقد و بررسی سریال حشاسین با حضور حجت‌الاسلام مهدی فرمانیان استاد تمام دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام سید علی بطحایی مدیر کل پژوهش دانشگاه ادیان و مذاهب، فرقه‌شناس و پژوهشگر جریان‌های اسلامی و مهدی علمی دانشور استادیار ادیان شرق دانشکده ادیان و مذاهب برگزار شد.

بطحایی بحث خود را با موضوع جریان های فکری مصر آغاز کرد و گفت: سریال حشاشین نسل جدید را درگیر کرده است. نسل جدید بر خلاف ممانعت‌ها این سریال را دیدند. نظر کلی بنده از سریال همان ضرب المثل معروف است که گفت «بعضی‌ها کج گفتند، اما رج گفتند.» کج گفتنش با آقای دکتر فرمانیان و دانشور است و رج گفتنش با من. رج گفته یعنی برنامه و هدف دارد و کار او روی حساب است. روی جریان‌های فکری، این سریال را ارائه داده است. این سریال را در قد و قواره سریال تاریخی نبینیم بلکه این فیلم، یک نبرد جریانی است که صحنۀ آیندۀ جهان اسلام را تشکیل می‌دهد. نبرد جریان های فکری در این اتفاق رخ می‌دهد. به چه معنا؟ جریان شناسی جهان اسلام حوزه مغفولی است. آینده پژوهیِ آن، مغفول تر است و از همه مغفول تر، نبرد بین جریان‌هاست که صحنه آینده جهان اسلام را شکل می‌دهد. در مصر و تونس و مغرب و ترکیه همین گونه است. تلاقی جریان ها صحنه آینده جهان اسلام را می سنجد.

 

وی افزود: اسلام سنتی خیلی در تلاقی با جریانات وارد نمی‌شود و حاشیه امنی برای خود دارد. روشنفکری هم بدنه‌ی مردمی ندارد و حضور اجتماعی هم نمی‌تواند داشته باشد؛ منتها سه جریانِ اسلام سلفی با قرائت جامعی که دارد و نیز اسلام سیاسی و اسلام سکولار صحنه‌ی آینده جهان اسلام را می‌سازند که باید در حوزه آینده‌پژوهی به آن توجه کنیم تا به مشکلی برنخوریم.  

سریال حشاشین به نزاریان شام ارتباط دارد

بطحایی گفت: باید به نکته ای توجه شود؛ اگر توجه نکنیم، بقیه تحلیل‌ها فایده نخواهد داشت. چون بعضی می گفتند این سریال آمده تا ولایت فقیه یا مهدویت را بزند، اما سرحلقه این سریال این است که چرا مصر این دغدغه را داشت؟ چون  نزاریان ارتباطی به مصر ندارد. نزار پس از اینکه از خلیفه نهم عزل می شود، مدت کوتاهی به اسکندریه مصر می‌رود و مدتی در آنجا می‌ماند. برای اینکه نشان دهد من حکومت دارم، سکه‌ای ضرب می‌کند که ظاهراً در موزه آقاخان تورنتو نگهداری می‌شود. مدت کوتاهی حکومت می‌کند و بعد لشکری می‌آید و او را می‌کشند. بنابراین این سریال به مصر مربوط نیست به لوئانته یا نزاریان شام ارتباط دارد و عمدۀ آن به ایران مرتبط است. مصر به خاطر مصرف داخلی و مخالفت با اسلام سیاسی و آمادگی جهان اسلام به این سریال پرداخت. بعید هم نیست در آینده به دیگر جریان‌ها و فرقه‌ها بپردازند و ما با اسلام سیاسی‌هراسی مواجه شویم. پنج قسمت اولش است که به اسلام سیاسی بر خورده است.

مصر لیدر جریان فکری جهان اسلام است

وی با طرح این سؤال که  در مصر چه اتفاقاتی افتاد، گفت: باید موج‌‌های تاریخی مصر را یک مرور کنیم و بعد ببینیم اسلام سنتی و سایر جریان‌های فکری چه واکنشی نسبت به این موج‌ها داشتند. از 226 سال قبل در 1213 قمری یا 1798 میلادی که ناپلئون حمله می‌کند و می‌گویند توپ‌های ناپلئون مسلمانان را بیدار کرد، تقریباً 6 موج مصر را فرا گرفت. مصر با بقیه کشورهای عربی تفاوت دارد. کشورهای عربی پول دارند، اما مصر پول ندارد. 

بحطایی ادامه داد: کتابی با نام «مصر از زاویه‌ای دیگر» از خانم جمیله کدیور منتشر شده است. سفرنامه 300 صفحه‌ای جریانات فکری را در آن بازه زمانی خوب ریشه‌کاوی کرده است. مصر مهم است. شناخت مصر مهم است. این سرزمین، لیدر جریان فکری جهان اسلام است. از 226 سال قبل تا الان جریان اول که تاکنون ادامه دارد، محمدعلی پاشا و طهطاوی بود. کتابی با عنوان «تخلیص‌ الابریز فی‌ تلخیص‌ با‌ریز» نوشته شد. یعنی پاکسازیِ آب را بیاور تا چهره مشعشع پاریس را نشان دهیم. در این کتاب اولین واکنش‌هایی که اسلام نسبت به مدرنیته و حمله ناپلئون دارد و علت عقب ماندگی اسلام را خوب تحلیل کرده است. اینها نسل اول هستند که با سخت‌افزارهای غرب مواجه می شوند که چرا غرب از جهت‌های مختلف جلوتر از ما است. این جریان شکست می خورد.

این پژوهشگر فرقه‌ها گفت: نسل دوم امثال سید جمال است که بیداری اسلامی را مشخص می‌کند و عبدُه که اسلام انقلابی و بیداری را مطرح می‌کنند. نسل سوم، با جنگ جهانی اول مواجه می شود که سعد زغلول است. در این دوران بریتانیا جدا می‌شود.  

روح فرهنگیِ حاکم بر مصر را تفکرات سکولار شکل می‌دهد

وی با اشاره به اینکه از کنار نسل چهارم و پنجم سه جریان شکل می‌گیرد،‌افزود: یکی پان عربیسم است به سردمداری جمال عبدالناصر. او ناسیولانیست دیکته‌ای و دیکتاتوری است. دوم، حسن البناء است که در همین دوران، شکل‌گیری اسرائیل را شاهدیم. پان‌عربیسم در مصر خودش را خوب نشان می‌دهد. در کنارش طه حسین است که نباید آن را متعلق به گذشته بدانیم. دقیق‌ترین بسته‌ای که درباره سکولاریزم و لیبرالیسم در مصر ارائه می‌شود، متعلق به اوست. در کتاب‌های «فی الأدب الجاهلی»، «فی التاریخ الجاهلی» و «مستقبل الثقافة فی مصر» اندیشه خود را می‌گوید. تکلیف خودش را مدرنیته مشخص می کند. به جهان اسلام نسخه می‌دهد که چه قسمت‌هایی از فرهنگ غرب را بگیریم. وزیر امروزین مصر می‌گوید روح فرهنگیِ حاکم بر مصر، طه حسین است.

بطحایی گفت: الان در مصر دوئلی بین اسلام سیاسی و اسلام سکولار است. تقریباً اسلام سنتی جمع شده است. تنها یکی از مشاوران احمد الطیب گفته بود سریال حشاشین به فرقه‌گرایی منتج می‌شود. اسلام سنتی در مصر اسلام کاملاً کنترل شده است. در هر صورت الأزهر واکنش مطلوبی ندارد. اما میدان‌دار در تمام این صحنه‌ها،‌ خالد منتصر و عکاشه است. اینها افراد تأثیرگذاری هستند. پزشک خالد در خیلی از حوزه‌ها وارد شده و سکولاریزم است. او دو سفر به آلمان و هلند می‌رود. می‌گوید واکنش‌ها را نسبت به حشاشین می‌دانم. با مسلمانان هلند که صحبت کردم، از لحاظ لهجه انتقاد کردند،‌ اما از نظر جریانی می‌گویند، به نظر ما بهترین فیلمی است که توانسته اسلام سیاسی و تکفیری‌ها را منکوب کند.

وی با تصریح بر اینکه خوراک این فیلم کاملاً جریان‌شناسانه است و تاریخی نبینیم، در بیان راهکار گفت: اما چکار کنیم؟ به ذهنم می‌آید اسلام سنتی و مراجع تقلید باید سکوت کنند، همچنان که خود اسماعیلی‌ها سکوت کردند. صحبت درباره نزاریان باید متولی داشته باشد. ایران جزو تاریخش است، اما درباره حشاشین که مقداری مسئله دارد، نمی‌تواند صحبت کند. باید امثال آقاخان صحبت کنند. ما انتظار داریم وارد صحنه شود. البته آقای داریوش محمدپور از مؤسسه اسماعیلیه واکنشی داشت.

دیگر خبرها

  • عمو پورنگ با «لالایی» به شبکه نمایش خانگی می‌آید
  • آغاز ساخت مرکز صحی‌ در پکتیا
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟
  • قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرکز پیگیری می‌شود
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • بازیگران جدید سریال «سلمان فارسی» مشخص شدند
  • جزییاتی از آخرین اقدامات مطلوب برای پیاده‌روی اربعین در کرمانشاه