Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@23:09:22 GMT

واکنش میرطاهر به سخنان رئیسی درباره مذاکرات برجام

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۳۵۸۹۷

سیدرضا میرطاهربا اشاره به مواضع ابراهیم رییسی درباره مذاکرات هسته‌ای و برجامی گفت: نکته اول درباره صحبت های شنبه شب رییس‌جمهور این بود که دولت وی آمادگی بازگشت به مذاکرات برجامی را دارد. نکته دوم صحبت هایشان این بود که مذاکرات نباید تحت فشار غرب و آمریکا باشد یعنی تداوم رویکرد کنونی آمریکا که به دنبال تحریم حداکثری است و به نوعی همان کارزار فشار حداکثری علیه ایران در دوره ترامپ است با حمایت غیرمستقیم اروپایی ها و نمی تواند به عنوان یک عنصر مثبت در تعامل بر سر برجام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته سوم این که از دیدگاه آقای رییسی هدف مذاکرات باید این باشد که به رفع تحریم ها منجر شود و تحریم های یک جانبه ای که آمریکا از 2018 تاکنون علیه ایران اعمال کرده است و دشواری های زیادی را برای مردم ایران ایجاد کرده رفع شود.

میر طاهر ادامه داد: به طور کلی لحن اظهارات و محتوای سخنان آقای رییسی نشان دهنده آمادگی تهران برای تعامل مثبت با 1+4 و غیرمستقیم با آمریکا بود که در نهایت به حل و فصل مساله هسته‌ای بینجامد و در یک بازی برد برد هر دو طرف قرار گیرند.

این کارشناس مسایل بین الملل با اشاره به اینکه بهانه جویی و زیاده طلبی غرب در مسایل فرابرجامی باعث شده تا الان مذاکرات وین برای احیای برجام به سرانجام نرسد افزود: الان شرایط مساعدی فراهم شده است تا با توجه به پیشینه مذاکرات قبلی، دو طرف بتوانند به سرعت به یک توافق جدید دست پیدا کنند اما محتوای این توافق باید مشتمل بر رفع تحریم های آمریکا علیه ایران باشد.

میرطاهر گفت: غربی ها عامدانه در تبلیغات خود این را نمی گویند که اقدامات ایران در کاهش تعهدات برجامی اش واکنشی به بدعهدی گروه 1+4 بوه است؛ آنها متعهد شدند تا اقداماتی را انجام دهند که تاثیرات منفی خروج آمریکا کاهش یابد اما عملا اقدام موثری انجام ندادند و نکته اصلی مواضع ایران در مذاکرات جدید بر این مبناست که در صورت رفع تحریم ها و راستی آزمایی آنها، ایران متعهد می شود به اجرای تعهداتش می شود.

وی تصریح کرد: دولت بایدن دریافته است که رویکرد ترامپ در برخورد با مساله هسته‌ای ایران کارساز نبوده است. هدف ترامپ این بود با اعمال شدیدترین تحریم ها ایران را به تمکین از خواسته های 12 گانه دولتش وادارد و ایران در واکنش به کاهش تعهدات برجامی اش اقدام کرد و گام هایی را در زمینه فناوری هسته ای از جمله غنی سازی 60 درصدی و 20 درصدی و تولید اورانیوم فلزی برداشت. اگر آمریکا نگران پیشرفت‌های هسته‌ای ایران به مرزهای غیرقابل کنترل است باید به جای اعمال فشار و استفاده از سیاست تشدید تحریم ها، روشی منطقی و عاقلانه در پیش گیرد و برخلاف خواسته های اسراییل رویکرد منطقی مبتنی بر رفع تحریم ها و بازگشت ایران به اجرای تعهدات برجامی در پیش گیرد، در غیر این صورت اگر مذاکرات جدید به شکست منجر شود، غربی ها مسوول هر آنچه که ایران در بحث هسته‌ای انجام دهد، خواهند بود. ایران بارها تاکید کرده است که توافق برجام می تواند باقی بماند اما یک سر آن ایران است و سر دیگر نشان دادن حسن نیت از جانب غربی هاست تا اولین گام لغو تحریم های ظالمانه علیه ایران را بردارند.

میرطاهر درباره تحریم های هسته‌ای که در قالب تحریم های به اصطلاح تروریسم و حقوق بشر علیه ایران از سوی دولت ترامپ اعمال شد و دولت بایدن می گوید نمی تواند آنها را رفع کند؟ اظهار کرد: فکر می کنم مشکل اساسی این‌ها نیست، مشکل این است که آمریکایی‌ها اساسا حسن نیت ندارند. رابرت مالی مسوول ایران در دولت بایدن تاکید کرده است که این دسته از تحریم‌ها را برنمی دارند که با عناوین دیگر علیه ایران اعمال شده‌اند اما در همین تحریم های هسته‌ای در قالب برجام هم آمریکایی ها اما و اگرهای زیادی را مطرح می کنند و مقامات دولت بایدن می گویند هر نوع توافق احتمالی میان ایران و آمریکا صرفا محدود به دوره بایدن است و اگر یک رییس‌جمهور جمهوری خواه در 2024 روی کار بیاید به ویژه اگر ترامپ بیاید دوباره روال امور به قبل از بایدن برمی‌گردد. مجموع این مسایل چشم انداز هرگونه توافق را مبهم می کند ، علاوه بر این تاکید آمریکا بر برداشتن حداقل تحریم ها از ایران فی نفسه ابراز نوعی سوءنیت در قبال ایران است.

وی گفت: به هر حال در شرایط کنونی ایران مایل است به نوعی توافق با غربی ها و با آمریکایی ها دست پیدا کند اما در صورتی که مذاکرات تحت فشار نباشد و مذاکرات هم منتج به نتیجه باشد و در نهایت این مذاکرات به رفع تحریم ها منجر شود. معتقدم مواضع آقای رییسی کاملا شفاف و مشخص است و اکنون توپ در زمین آمریکایی هاست که تکلیف خود را با برجام روشن کنند./ ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: مذاکرات برجام سخنان رئیسی میرطاهر رفع تحریم ها آمریکایی ها علیه ایران دولت بایدن هسته ای غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۳۵۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها

به نقل از خبرگزاری افه، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در مراسمی در کاراکاس به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: ما در این دوره چهار ماهه (بازه زمانی بین ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴/ اوایل دی تا اوایل اردیبهشت)، بیش از دو میلیارد دلار ضرر داشتیم.

مادورو با رد «باج‌خواهی دائمی امپراتوری آمریکای شمالی»، مخالفان دولت از جناح «راست افراطی» از جمله ماریا کورینا ماچادو رهبر اپوزیسیون را متهم کرد که اعمال «تحریم‌های جدید» علیه شرکت نفت دولتی این کشور (Pdvsa) را از دولت آمریکا خواستار شده‌اند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با این حال اطمینان داد که «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت این کشور را متوقف کند؛ رشدی که هر چند «با سرعت کمتر» از حد انتظار، در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۴ «حفظ شد».

در این راستا، مادورو پیش‌بینی کرد این کشور با اتکا به «تلاش‌های خود»، سال ۲۰۲۴ را با تولید نفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بست که در مقایسه با ۸۷۴ هزار بشکه در روز، در مارس گذشته (اسفند- فروردین)، افزایش ۳۷.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین افزود که در این کشور «الگوی اقتصادی متنوع و جدیدی متولد شده است که رشد آن را تضمین می‌کند» و «به تحریم‌ها و مجوز‌های ایالات متحده وابسته نیست»، که «در نظر دارد یک مدل استعمارگری را تحمیل کند».

دولت آمریکا به تازگی (۱۷ آوریل/ ۲۹ فروردین) اعلام کرد که بخشی از تحریم‌های لغو شده بر نفت و گاز ونزوئلا را دوباره فعال می‌کند. این تصمیم واشنگتن پس از متهم کردن رئیس جمهوری ونزوئلا به عمل نکردن به تعهد‌های انتخاباتی خود با رد صلاحیت ماریا کورینا ماچادو نماینده مخالفان اتخاذ شد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازار‌های بین‌المللی به فروش برساند، از روز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی شد. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند همچنان با شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) معامله انجام دهند، نیاز به مجوز انفرادی از خزانه‌داری ایالات متحده دارند تا به صورت موردی ارزیابی شود.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در انتقاد از تصمیم واشنگتن مبنی بر تمدید مجدد تحریم‌ها علیه کاراکاس، دولت آمریکا را متهم کرد که به تعهد‌های مربوط به لغو «همه تحریم‌های جنایتکارانه» اعمال شده علیه این کشور حوزه کارائیب عمل نکرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • اولین واکنش دولت به اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا توسط دانشگاه های ایران
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • ببینید | بی اعتنایی وزیر ابراهیم رئیسی به سخنان استاندار تبریز در جلسه رسمی