Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@16:28:29 GMT

چرخش سیاست خارجی روسیه به سمت شرق آسیا

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۴۴۱۲۶

چرخش سیاست خارجی روسیه به سمت شرق آسیا

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: در آینده نزدیک روسیه مشتاق می‌شود تا روابط تجاری و اقتصادی و سیاسی به سمت شرق گسترش دهد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدرضا میرطاهر در گفتگو با برنامه "رویداد" با اشاره به اینکه آلمان منافعی گره خورده با انرژی و اقتصادی روسیه دارد، گفت: فرانسه با دولت بایدن هماهنگ است و قصد دارد اروپا را در جبهه متحد امریکا علیه روسیه، وارد سیاست فشار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا اجماع نظری در اینباره ندارند، افزود: اروپا دو جناح کلی سنتی و جوان دارد که جناح سنتی خواهان روابط متوازن با روسیه است ولی جناح جوان، خواهان تشدید فشارها علیه روس هاست.

میرطاهر ادامه داد: اگر نگاه هواداران امریکا در اروپا غالب شود، اتحادیه در آینده نزدیک همراهی بیشتری با دولت بایدن خواهد داشت.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: در برخی عرصه‌ها از جمله انرژی، اروپا بیش از 30 درصد به گاز روسیه وابسته است و لذا به آسانی قادر به کنار گذاشتن روابط با این کشور نیست.

میرطاهر گفت: نباید فراموش کنیم روسیه بزرگ ترین قدرت نظامی بعد از امریکاست و تجهیزات نظامی این کشور در مرزهای غربی امنیت اروپا را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

وی افزود: به رغم موضع گیری تند مکرون علیه روسیه، به طور کلی سران اروپایی با احتیاط بیشتری با روس‌ها برخورد خواهند کرد.

میرطاهر ادامه داد: دو تحول عمده به چشم می‌خورد؛ نخست شکاف روز افزون میان روس‌ها و غرب است و تحول دیگر، اینست که روسیه در واکنش به واگرایی از غرب، نگاه به شرق را تقویت کرده و توجه بیشتری به گسترش روابط با آسیا خواهد داشت.

وی هند و چین و عربستان و ترکیه را در کنار چین، دارای جایگاه بالایی در سیاست خارجی روسیه در آینده نزدیک عنوان کرد و گفت: بنظر می‌رسد تحولات در روابط غرب و روسیه حاصل یک پروسه است نه پروژه؛ لذا این فرایند تبعاتی دارد که تنش فزاینده روسیه با غرب را درپی دارد.

میرطاهر گفت: در این میان چین با روسیه درپی ایجاد نظم بین الملل جدید هستندو همراهی این دو در کنار هند، موجب تقویت‌شان خواهد شد و ایران و ترکیه که با غرب در حال تنش هستند، برای گسترش روابط با روسیه تلاش خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک روسیه مشتاق می‌شود تا روابط تجاری و اقتصادی و سیاسی به سمت شرق گسترش دهد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آینده نزدیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۴۴۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، «تس»، تلسکوپ فضایی ناسا که مامور به بررسی سیاره‌های فراخورشیدی است نخستین سیاره شناور و آزاد را کشف کرده و بدین ترتیب موفق به کشف سیاره‌ای شده است که بدون ستاره، به تنهایی در کیهان وجود دارد.

ماموریت سیارات فراخورشیدی عبوری (تس) در آوریل ۲۰۱۸ به عنوان جانشین تلسکوپ فضایی "کپلر" مجهز به دوربین‌های کم نویز برای مطالعه سیارات فراخورشیدی به فضا پرتاب شد. این کار با نظارت بر ستارگان انجام می‌شود که ممکن است نشانگر سیارات یا اجرام دیگری باشد که از جلوی آنها عبور می‌کند.

این کشف بالقوه نشان می‌دهد که تس می‌تواند از نظریه‌ای که برای اولین بار توسط آلبرت انیشتین در بیش از یک قرن گذشته مطرح شد برای شناسایی این سیارات به اصطلاح شناور استفاده کند.

دانشمندان می‌گویند، بررسی‌ها تاکنون موفق به تایید وجود بیش از ۵ هزار سیاره فراخورشیدی شده‌اند که دور یک ستاره مادر می‌چرخند و در این آرایش قرار گرفته‌اند، اما قطعا تعداد زیادی سیاره در کهکشان راه شیری وجود دارند که شناور و بدون هیچ‌ستاره‌ای در حال چرخش هستند.

به گفته محققان، در این شرایط فرضیه‌ای مطرح می‌شود مبنی بر اینکه این نوع از سیارات فراخورشیدی در اثر فعل و انفعالات گرانشی با سیارات دیگر یا ستارگان در حال عبور از منظومه اصلی خود خارج شده‌اند. این بدان معناست که این سیاره‌های آزاد و شناور می‌توانند بسیار بیشتر از تعداد ستاره‌های کهکشان راه شیری باشند. بنابراین، تشخیص بالقوه چنین رویداد کیهانی برای تس، ماموریت مهم و بزرگی محسوب می‌شود.

میشل کونیموتو، یکی از رهبران این تیم تحقیقاتی و دانشجوی فوق دکترا و متخصص در تشخیص سیارات فراخورشیدی در موسسه فناوری ماساچوست می‌گوید: ما اولین سیگنال را در داده‌های تس کشف کردیم که با آنچه از ریز لنز توسط یک سیاره شناور آزاد انتظار می‌رود مطابقت داشت. این کشف جالب به این معناست که این سیاره به طور مستقل از یک ستاره معمولی در کیهان مشغول چرخش است.

تحقیقات بیشتر در زمینه این نوع از سیاره‌ها و شرایط محیطی آنها می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر اصلیت و ساختار فضای بین‌ستاره‌ای کمک کند و شروعی برای دستیابی به دانش بیشتر درباره سیارات فراخورشیدی و ساختار کیهانی باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چین: روابط با افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • خطوط مقدم جبهه مقاومت به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا گسترش یافته است
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • فیلم| عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچگاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • استاد دانشگاه کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران