Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید رضا میرطاهر یک کارشناس مسائل بین‌الملل و استراتژیک با اشاره بی اعتمادی ایران به اروپا و همزمان انتظارات ایران در عرصه های مختلف برای مقابله با سیاست های ضد برجامی آمریکا اظهار کرد: اتحادیه اروپا به همراه تروئیکای اروپا قول داده بودند که بعد از خروج آمریکا از برجام برای کاهش تاثیر آن منفی و یک جانبه تحریم های آمریکا مراودات مالی و تجاری با ایران را تسهیل کنند و ساز و کار ویژه مبادلات مالی و تجاری با ایران را تحت عنوان اینستکس تعریف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ساز و کار الان بیش از یک سال و نیم است که گفته شده تشکیل شده است و مرحله مقدماتی آن راه اندازی شد اما هیچ اقدام موثری در این چارچوب هنوز انجام نشده است.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره بی عملی اروپا در برابر آمریکا و تعهداتشان ذیل برجام تصریح کرد: ایشان به صراحت به ناکارآمدی ساز و کار مالی اروپا و اقدامات تروئیکای اروپا اشاره کردند. اروپایی ها می خواستند با حفظ ایران در برجام اقدامات تشویقی را در حمایت از برجام داشته باشند اما ناکام ماندند. در این زمینه دو تحلیل و دیدگاه وجود دارد. برخی معتقدند اروپا بعد از جنگ جهانی دوم و جنگ سرد بیش از پیش به آمریکا وابسته شد و از توان لازم برای کنش مستقل از آمریکا در مواردی که تعارض منافع با آمریکا دارند، برخوردار نیستند. از سویی برخی معتقدند خواست اروپا برای کمک به ایران در کاهش اثرات منفی بازگشت تحریم ها واقعی نیست و نظرات اروپا درباره توقف فعالیت های هسته ای و کاهش قدرت موشکی و نفوذ منطقه ای ایران مشابه آمریکاست.

وی ادامه داد: گروه دوم معتقدند اروپایی ها عامدانه در مسیر کمک به ایران و جبران خسارات ناشی از خروج آمریکا از برجام کارشکنی می کنند یا اساسا اقدامی انجام نمی دهند تا کارزار فشار حداکثری محقق شود و ایران ناچار شود خواسته های 12 گانه آمریکا را بپذیرد.

میرطاهر با اشاره به تئوری "پلیس خوب، پلیس بد" با نقش آفرینی اروپایی ها و آمریکا اظهار کرد: این دو سیاست های متفاوتی را در برابر ایران به کار گرفته اند اما در نهایت هر دو می خواهند ایران برنامه هسته ای خود را متوقف کند و در سیاست های منطقه ای خود تغییر دهد.

این کارشناس مسائل استراتژیک تاکید کرد: چه طرفدار نظریه اول باشیم چه نظریه دوم، نتیجه هر دو یک چیز است؛ با وجود اینکه ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام در این توافق ماند و تعهداتش را اجرا کرد اما چیزی عایدش نشد و همان طور که رهبری گفتند اقتصاد کشور را مشروط به تحقق وعده های اروپا کردیم که این وعده ها هم محقق نشد.

میرطاهر درباره نقش و تاثیر اروپایی ها در ممانعت از تلاش آمریکا برای طرح قطعنامه لغو تمدید تحریم تسلیحاتی گفت: در این زمینه نیز شاهدیم اروپایی موضع دوگانه دارند. از یک سو جوزپ بورل به صورت ضمنی می گوید چون آمریکا از برجام خارج شده نمی تواند ادعا کند که می تواند ساز و کار ماشه رافعال کند و تحریم ها را مجدد علیه ایران اعمال کند اما عملا شاهدیم که خواهان تداوم تحریم تسلیحاتی هستند و خواستار تمدید این تحریم ها تا 2023 شدند. هر چند آمریکایی ها به دنبال اعمال این تحریم ها به طور دائمی هستند.

وی تصریح کرد: فکر نمی کنم امیدی به اروپایی ها بتوان داشت. آنها در عمل با آمریکا در زمینه ابراز نگرانی از پیامدهای منفی لغو تحریم تسلیحاتی هم داستان هستند.

میرطاهر گفت: تجربه نشان داده است که اروپا متاسفانه در بسیاری از موارد و مقاطع ایران را ناامید کرده است. بلوک غرب به طور کلی نگاهش به ایران منفی است و هیچ از موجودیت جمهوری اسلامی خرسند نبوده است.

وی تاکید کرد: ماندن اروپا در برجام در واقع در راستای منافع امنیتی و سیاسی آنها است و هیچ دلسوزی برای تلاش دیپلماتیک انجام شده یا ملت ایران ندارند. آنها حتی در شرایط دشوار شیوع بیماری کرونا و همزمان تحریم های آمریکا برای مقابله با تاثیرات منفی تحریم ها بر بخش های اقتصادی و درمانی ایران اقدامی انجام ندادند.


منبع:ایسنا

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اتحادیه اروپا برجام پارسی خبر آمریکا از برجام تحریم تسلیحاتی اروپایی ها ساز و کار تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو

به گزارش قدس آنلاین، ۵۷ عضو دموکرات کنگره آمریکا در نامه سرگشاده ای به «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا، از وی خواستند تا اقدامات لازم برای جلوگیری از حمله رژیم صهیونیستی به رفح را انجام دهد.

در شرایطی که آمریکا بزرگترین تامین کننده تسلیحات رژیم اشغالگر است، این گروه از نمایندگان کنگره ایالات متحده اعلام کردند که واشنگتن وظیفه دارد تا از جان بی گناهانی که از دیگر مناطق غزه به رفح در جنوب این منطقه پناه برده اند، محافظت کند.

در نامه ۵۷ نماینده دموکرات کنگره آمریکا آمده است: ما از شما می خواهیم برای جلوگیری از شروع حمله گسترده اسرائیل به رفح، فورا ارسال تسلیحات نظامی تهاجمی به تل آویو را به حالت تعلیق درآورید.

الجزیره از نارضایتی بخشی از اعضای حزب دموکرات آمریکا از رویکرد بایدن در قبال جنگ غزه خبر داد.

گفتنی است؛ حمایت از مردم غزه و اعتراض ها به سیاست های دولت بایدن، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاههای آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا، تاکنون بیش از هزار دانشجو دستگیر شده اند.

این اعتراض ها در پی حمایت های همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمک های نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.

رئیس جمهوری آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی یف را امضا کرد.

لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماهها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.

استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می سازد.

اینگونه سرکوبهای خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا، از جمله جامعه مسلمانان آن کشور، و نیز نگرانی های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحولات جهانی به سود ایران است