Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@22:02:44 GMT

آیا آمریکا جنگ هیبریدی را علیه ایران آغاز کرده است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۵۵۲۴۵

آیا آمریکا جنگ هیبریدی را علیه ایران آغاز کرده است؟

کارشناس مسائل سیاسی گفت: دولت ترامپ خاصه در دو سال اخیر و بعد از خروج از برجام، شیوه‌هایی مختلف و ابزارهای متفاوتی را برای اعمال فشار به ایران مورد استفاده قرار داد. ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سیدرضا میرطاهر کارشناس مسائل سیاسی با حضور در برنامه "گفت وگوی سیاسی" رادیو گفت وگو با اشاره به تقسیم بندی جنگ ها در دنیا اظهار کرد :«تا قبل از رواج جنگ ترکیبی از سال 2014 به بعد، جنگ ها به دو بخش کلاسیک و چریکی تقسیم بندی می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «بسیاری جنگ ها تا قبل از جنگ جهانی دوم در رده جنگ های کلاسیک جای می گرفت ولی بعد از گسترش نهضت های آزادی بخش جنگ های نا منظم یا شورشی رخ داد که بین گروه های چریکی چپ و دولت های وابسته به غرب رواج داشت.»

میرطاهر نوع جدید این جنگ را به بعد از حادثه 11 سپتامبر 2001 متعلق دانست که مصداق بارز آن ظهور گروه های تروریستی تکفیری از جمله داعش و جبهه النصره بود.

این کارشناس مسائل سیاسی وارد آوردن حداکثر تلفات انسانی و مادی را دو هدف اصلی این گروه های تروریستی دست نشانده غرب عنوان کرد.

***جنگ هیبریدی چیست؟

میرطاهر در ادامه درگیری اوکراین و روسیه و نوع امکانات به کار برده شده از سوی روس ها را آغازی بر جنگ ترکیبی دانست و افزود: «در جنگ هیبریدی با نوعی راهبرد نظامی پیچیده سر و کار داریم که ترکیبی از نبردهای سایبری، اقتصادی، روانی و اطلاعاتی است.»

وی ادامه داد: «عناصر مختلف قدرت در جنگ ترکیبی به صورت شبکه‌ای و پیچیده وارد عمل می شوند و لذا تاثیر این نوع جنگ نسبت به سایر جنگ ها بیشتر است.»

میرطاهر در پاسخ به این سوال که آیا جنگ امروز ایران و آمریکا ترکیبی است و دولت ها چه نقشی در این بین دارند، خاطرنشان کرد: «در برهه کنونی بیشتر با جنگ ترکیبی آمریکا علیه ایران روبرو هستیم و ما در مقام دفاع عمل می کنیم.»

***نقش دولت ترامپ در جنگ ترکیبی

وی با بیان اینکه دولت ترامپ از کلیه شیوه ها برای تضعیف نظام ایران بهره گیری می کند، افزود: «دولت ترامپ خاصه در دو سال اخیر و بعد از خروج از برجام، شیوه هایی مختلف و ابزارهای متفاوتی را برای اعمال فشار به ایران مورد استفاده قرار داد.»

میرطاهر یادآور شد: «بعد از اینکه ترامپ اعلام کرد از برجام خروج می کند، همزمان شاهد اعلام سیاست رسمی دولت امریکا علیه ایران بودیم که تحت عنوان فشار حداکثری شناخته می شود و در این چارچوب تاکید اصلی سیاست ترامپ بر افول قدرت اقتصادی است.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا می توان جهان بدون هژمون را متصور بود یا خیر، گفت: «همه نظام های بین الملل شاهد حضور قدرت های برتر هستند؛ البته هژمونی به معنای اعمال نفوذ است نه قدرت!»

میرطاهر اضافه کرد :«در دوره جنگ سرد دو ابرقدرت وجود داشت ولی در دوره پسا جنگ سرد، آمریکا مدتی ابر قدرت بود و امروز نظام بین‌الملل به سمت چند قطبی در حال حرکت است و لذا واقعیت نظام بین الملل نیازمند وجود قدرت های متکثر است.»

انتهای پیام/

R36446/P/S8,95,1128/CT12 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار آمریکا دولت ترامپ جنگ ترکیبی بین الملل جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۵۵۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در صحبت‌هایی، از رد کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ در غزه خودداری کرد. او همچنین اعضای ناتو را تهدید کرد چنانچه سهم منصفانه‌ای از هزینه‌ها را پرداخت نکنند، آنها را به حال خود رها خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • جنگ هیبریدی روسیه با اروپا
  • نگرانی ناتو از فعالیت های روسیه علیه کشورهای عضو
  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید